ekspresowe serniczki

ekspresowe serniczki

400g twarogu
2 żółtka
50g cukru
2 lyżki budyniu śmietankowego
8 herbatników
kokilki do zapiekania o średnicy 11cm

+ 2biale czekolady
mrożone wiśnie – ilość zależna od upodobań

Kokilki smarujemy masłem, kruszymy herbatniki i wkładamy do każdej na spód. Twaróg wkładamy do miski, wbijamy żółtka, dodajemy cukier, budyń i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Gotową masę twarogową wkładamy do kokilek, wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Biała czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej wiśnie i wszystko wykładamy na nasze serniczki. PYCHA!

Wydrukuj

Podobne wpisy

WIŚNIOWIEC z budyniowym kremem

WIŚNIOWIEC z budyniowym kremem

wiśniowiec, to kolejne moje wspomnienie z dzieciństwa. Wyobraźcie sobie dziewczynkę, która biega od stolnicy do piekarnika i z powrotem, podjadając w między czasie potrzebne do ciasta wiśnie i stale pytając, długo jeszcze? 🙂 tak, to ja! Ciasto jest pracochłonne, faktycznie robi się je długo, gdyż […]

cytrynowy SERNIK z LemonCurd na 2 urodziny bloga

cytrynowy SERNIK z LemonCurd na 2 urodziny bloga

Dokładnie 2 lata temu 10/04/2016 pojawił się pierwszy wpis na moim BLOGU! Jako wesoła dwulatka, już pewnie stoję na nogach i zaczynam brać świat pełnymi garściami 🙂 – to był pyszny rok! Kilkanaście spotkań z blogerami i pasjonatami gotowania, prawie 150 opublikowanych dla Was przepisów, […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *