Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

wołowina w musztardzie a`la Wiola

wołowina w musztardzie a`la Wiola
400g łopatki wołowej
4 łyżeczki musztardy rosyjskiej
tymianek
pieprz
1 kostka bulion wołowy
300 ml gorącej wody
50 ml czerwonego wytrawnego wina
5 dużych pieczarek
Wołowinę kroimy w plastry. Każdy kawałek doprawiamy pieprzem, tymiankiem i musztardą, wkładamy do naczynia żaroodpornego. W gorącej wodzie rozrabiamy bulion wołowy, zalewamy nim naszą wołowinę, do całości dolewamy również czerwone wino. Wkładamy naczynie do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
Wydrukuj

Podobne wpisy

ZUPA kalafiorowa

ZUPA kalafiorowa

Jesień w pełni, więc czas na zupy! Im robi się zimniej, tym częściej mam na nie ochotę 😉 dziś na tapecie KALAFIOROWA. przepis na 4 porcje: 2 litry wody 1 duże skrzydło z indyka 1 seler (średni) 1 por 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli […]

kotleciki z kaszą jaglaną, botwinką i pieczarkami

kotleciki z kaszą jaglaną, botwinką i pieczarkami

Zdecydowanie moje ostatnie odkrycie w kotlecikowym raju! Pyszne i wyjątkowe z tym co teraz najlepsze, czyli z botwinką!   przepis na ok. 6 sztuk: 50 g kaszy jaglanej (waga suchej kaszy, przed ugotowaniem) 200 g pieczarek 1 botwinka (botwinka z jednego buraczka) 1 łyżka masła […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *