DOBRE ZIOŁA Rachel Landon – recenzja

DOBRE ZIOŁA Rachel Landon – recenzja

Zioła są obecne w moim życiu odkąd pamiętam. Używała ich moja babcia, mama i używam ja 🙂 Stanowią bazę przypraw z której codziennie korzystam i zajmują zdecydowanie najwięcej miejsca w mojej magicznej szufladzie z przyprawami 🙂

Gdy dostałam zapytanie od wydawnictwa, czy nie zechciałabym zrecenzować kilku książek, a na liście widniała pozycja „Dobre zioła” nie zastanawiałam się ani chwili 🙂 bardzo się ucieszyłam, gdyż pomimo faktu że z ziół korzystam codziennie i wiem „co do czego”, to jednak zawsze w rozmowach z bardziej doświadczonymi jednak coś mnie zaskakuje 🙂

Na stronie wydawnictwa możemy przeczytać: „Nowoczesny przewodnik po roślinach zawierających adaptogeny – naturalne suplementy, które dodają energii, pomagają dłużej zachować młodość, dodają skórze blasku, obniżają poziom stresu i przyspieszają regenerację organizmu. Odkryj sposoby na wykorzystanie ich w domowych kosmetykach i leczniczych miksturach”
Czy to prawda? Zaraz to dla Was sprawdzę 🙂

 

To co na „dzień dobry” przykuwa to piękny matowy papier w kremowym odcieniu i przejrzysta forma wydania

 

 

 

w książce znajdziemy porady, które pomogą nam dobierać zioła do swoich potrzeb 🙂

 

 

znajdziemy słów kilka o takich ziołach jak: bazylia azjatycka, głóg, kurkuma, lukrecja, pokrzywa i moim ukochanym rozmarynie

 

 

jak wiadomo nie samym jedzeniem żyje człowiek i o ciało swoje dbać trzeba również 🙂 postanowiłam więc przetestować przepis na ziołowa „parówkę” z rozmarynem i powiem Wam, że po 3 zabiegach moja skóra na twarzy zrobiła się bardziej świetlista, oczyszczona i dużo lepiej wchłania krem niż wcześniej! 🙂

 

 

a że czas przeziębień i infekcji w pełni, polecam Wam również rozdział poświęcony poradom dotyczących stosowania imbiru 🙂

 

 

książkę polecam wielbicielom ziół, naturalnych przypraw i wszystkich dobroci, które możemy czerpać z natury!

 

a to zdecydowanie mój ulubiony napar w długie jesienne i zimowe wieczory – suszona mięta pieprzowa (od mojej mamy) i gałązka rozmarynu zalane gorącą wodą o temperaturze ok 90stopni.

 

 

Książkę możesz kupić tutaj

„Dobre zioła” Rachel Landon
tłumaczenie: Ewa Androsiuk-Kotarska
liczba stron: 304
oprawa: miękka ze skrzydełkami

Wydrukuj

Podobne wpisy

jogurt z chia, nektarynka z rozmarynem i granola

jogurt z chia, nektarynka z rozmarynem i granola

Doskonałe śniadanie 🙂 świetna alternatywa jako pierwsze śniadanie w upalny dzień bądź jako drugie śniadanie zamknięte w słoiku i zabrane do pracy 🙂 przepis na 1 porcję 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka nasion chia 1 nektarynka 1 gałązka rozmarynu 50g granoli Jogurt mieszamy z nasionami […]

KWIATY CUKINII w cieście smażone na oleju z rozmarynem

KWIATY CUKINII w cieście smażone na oleju z rozmarynem

Letni rarytas! W okresie od maja do września trwa sezon na kwiaty cukinii. Kończy się on z nadejściem przymrozków. Są wyjątkowe w smaku, delikatne i bardzo uniwersalne. Jak je jeść? wystarczy umyć, osuszyć i usunąć pręciki znajdujące się w środku kielicha. Potem już ogranicza nas […]



8 thoughts on “DOBRE ZIOŁA Rachel Landon – recenzja”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *