migdałowo-orkiszowe muffiny z truskawkami

migdałowo-orkiszowe muffiny z truskawkami

Sezon na truskawki w pełni, dżemy zrobione 🙂 Truskawki w sezonie jem codziennie! dodaje je do sałatek, zjadam same, wypijam w koktajlach, przygotowuję desery 🙂 zwyczajne TruskawkoweLove 🙂
Zapraszam Was zatem na pyszne i zdrowe muffiny 🙂

bez cukru! bez białej mąki! bez mleka! bez masła! 

przepis na 8 dużych sztuk

2 jajka
3 łyżki erytrytolu
150 ml mleka kokosowego lub migdałowego (z kartonu)
100 ml płynnego oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g mąki orkiszowej typ 2000
150 g mąki migdałowej

+ 8 truskawek
migdały do posypania

Do miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i erytrytol. W drugiej misce łączymy ze sobą mleko, jajka i olej kokosowy. Składniki mokre przelewamy do składników suchych i dokładnie mieszamy. Truskawki odszypułkowujemy i myjemy. Do papilotek na muffiny wkładamy 1 łyżkę ciasta, następnie wkładamy truskawkę i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Gotowe muffiny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół i pieczemy 30 minut (do suchego patyczka).

Wydrukuj

Podobne wpisy

TORT na 3 urodziny bloga

TORT na 3 urodziny bloga

To właśnie dziś mój blog świętuje 3 urodziny! Miniony rok był wyjątkowy pod każdym względem… Jak na trzylatka  przystało, „bunt” mam już za sobą i teraz zaczynam tak na prawdę poznawać świat! Zapraszam Was dziś, z okazji urodzin na wyjątkowy tort – bez mąki, bez […]

pyszny deser jaglany ze zdrową czekoladą i truskawkami

pyszny deser jaglany ze zdrową czekoladą i truskawkami

Idealna propozycja dla osób nie wyobrażających sobie kawy bez deseru! Pyszny i zdrowy deser nie tylko pięknie wygląda ale i doskonale smakuje 🙂 bez cukru! bez nabiału! przepis na 4 desery warstwa jaglana: 120g kaszy jaglanej (suchej) 500ml mleka roślinego (u mnie migdałowe) 2-4 łyżki […]



22 thoughts on “migdałowo-orkiszowe muffiny z truskawkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *