ciasto CZEKOLADOWE z owocami

ciasto CZEKOLADOWE z owocami

Szybkie, idealnie mokre i naturalnie słodkie. Doskonałe do kubka gorącej herbaty 🙂

przepis na blaszkę o wymiarach 11x30cm

3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej typ 480
2 łyżki ksylitolu
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 dojrzałych gruszek (konferencja)
200g mrożonych wiśni (rozmrozić, odlać wodę)

+
masło/olej do wysmarowania blachy
2 łyżki bułki tartej

Mąkę, jajka, ksylitol, olej, cynamon, kakao i proszek do pieczenia wkładamy do dzierży robota. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Gruszki obieramy i kroimy w  kostkę. Wiśnie rozmrażamy, odlewamy wodę. Owoce delikatnie łączymy z ciastem. Blachę smarujemy olejem/masłem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy do niej ciasto – wyrównujemy. Tak przygotowaną blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół i pieczemy ok. 45 minut do suchego patyczka. Studzimy w blaszce.

Wydrukuj

Podobne wpisy

czekoladowe mini torciki z whisky Jack Daniel`s Tennessee Fire

czekoladowe mini torciki z whisky Jack Daniel`s Tennessee Fire

Karnawał dobiega końca. Podczas minionego weekendu testowaliśmy ze znajomymi Whishy Jack Daniel`s Tennessee Fire, której zostałam ambasadorem dzięki  Streetcom. Z okazji tego spotkania przygotowałam deser, którego głównym składnikiem była właśnie whisky. Torcik ten okazał się hitem wieczoru! dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przepisem 🙂 […]

dwukolorowy jagielnik na zimno z truskawkami i galaretką

dwukolorowy jagielnik na zimno z truskawkami i galaretką

Odkąd odstawiłam nabiał, zaczęłam eksperymentować z deserami z kaszą jaglanej, gdyż do złudzenia jest ona w stanie zastąpić twaróg 🙂 Moje eksperymenty już trwają chwilę, przetestowało je dziesiątki osób i śmiało mogę podzielić się z Wami przepisem, który na pewno wyjdzie i będzie pyszny 🙂 […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *