warsztaty INKA Art Latte 24/10/2017 relacja

warsztaty INKA Art Latte 24/10/2017 relacja

miałam niesamowitą przyjemność uczestnictwa w warsztatach malowania na kawie ART LATTE prowadzonych przez Agnieszkę Rojewską, zwyciężczynię Milano Latte art challenge, Mistrzynię Polski Art Latte i Mistrzynię Polski barista!

 

 

organizatorem warsztatów była marka INKA

 

podczas warsztatów poznałam historię Latte Art, dowiedziałam się  jakie mleko jest najlepsze do spieniania i dekoracji, oraz że mleko roślinne kompletnie nie nadaje do tworzenia cudów na powierzchni kawy …

Agnieszka pokazała nam dwie metody robinia wzorów: Free pour latte art  czyli spienione mleko lane prosto z dzbanka oraz Etching – malowanie patyczkiem/wykałaczką lub sosem na powierzchni kawy.

Podczas warsztatów uczyłyśmy się wykonywania dwóch podstawowych wzorów Free pour latte art: serduszka i rozety oraz mogłyśmy puścić wodze fantazji i stworzyć swoje artystyczne malowidła w filiżance.

Ilość lanego mleka i kawy była ogromna! 😀 Warsztaty były niesamowitą przygodą, która zapoczątkowała moje ćwiczenia w domu! od dziś staram się serwować kawę z artystycznym wzorem – oczywiście wychodzi różnie, ale zabawa jest WSPANIAŁA!

 

pokaz Free pour latte art

 

spieniamy mleko i bierzemy się do działania!

 

 

pierwsze serduszko Małgosi

 

pierwsze samodzielnie zrobione serce musi być uwiecznione na zdjęciu!

 

aaaaaaa tu, zamiast serca wyszedł mi … 😀 było dużo śmiechu! ale ponoć tak się często zdarza 😀

 

moje pierwsze serce! jestem dumna!

 

moje artystyczne malowidła!

 

pełne skupienie, lejemy mleko!

Po powrocie do domu od razu zabrałam się za spienianie mleka i tworzenie serduszka! pierwsze próby pokazały mi, że idealnie to jestem w stanie wylać plamę 😀 ale jak na początek dobre i to!

Dziękuję serdecznie za zaproszenie i wspaniale spędzony czas!

 

*** fotografie wykorzystane we wpisie są własnością INKA ***

 

 

 

 

Wydrukuj

Podobne wpisy

mazurek kawowo-wiśniowy z białą czekoladą i migdałami

mazurek kawowo-wiśniowy z białą czekoladą i migdałami

Już niedługo Święta Wielkanocne ? i chociaż w moim rodzinnym domu nigdy nie było mazurków na stole – królowały serniki, karpatki, różnego rodzaju torty, to jednak zawsze jakoś widziane i próbowane u kogoś bardzo mnie intrygowały ? niby taka prosta sprawa! trochę kruchego ciasta, jakiś […]

Warsztaty SOKOŁÓW Akademia Smaku 08/02/2017r.

Warsztaty SOKOŁÓW Akademia Smaku 08/02/2017r.

Nasze wspaniałe warsztaty odbyły się 08/02/2017 r. w Dworze Ziemiańskim mieszczącym się w Woli Suchożebrskiej – miejscu należącym do Akademii Smaku 🙂 Pierwsza część Naszego spotkania była prowadzona przez Luizę Olichwier-Skwierawską wykładowcę i trenera Design Thinking. Uczyliśmy się planowania swoich działań, motywowania się do sukcesu, […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *