NUTELLA z awokado

NUTELLA z awokado

najwspanialsza i najzdrowsza nutella na świecie! idealna na kanapkę, do chałki, naleśników, tostów czy po prostu wyjadana łyżką ze słoiczka 🙂 tak przygotowany krem znika z tempie ekspresowym, ale jeśli nie mamy „fazy” na czekoladę śmiało możemy przechować go w lodówce do 5 dni.

przepis na słoik ok. 350ml

1 bardzo dojrzałe awokado*
2 bardzo dojrzałe banany*
1 łyżka miodu
2 łyżki dobrego ciemnego kakao

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Gotowa nutellę przekładamy do słoika, zakręcamy i przechowujemy w lodówce.

*banany i awokado muszą być bardzo dojrzałe, gdyż to właśnie wtedy mają najwięcej aromatu i są bardzo miękkie – dzięki temu nasza nutella jest pyszna i idealnie kremowa.

Wydrukuj

Podobne wpisy

JAJKA faszerowane pastą z chrzanu, cytryny i awokado

JAJKA faszerowane pastą z chrzanu, cytryny i awokado

JAJKO – najważniejszy symbol i element Świąt Wielkanocnych. Zawsze w tym czasie gości na naszych stołach pod różną postacią: faszerowane, w sosie, z chrzanem, w sałatkach, w pasztetach, w pieczeniach, w żurku i wielu wielu innych formach. Dziś zapraszam Was na JAJKA faszerowane PASTĄ z […]

pyszny deser jaglany ze zdrową czekoladą i truskawkami

pyszny deser jaglany ze zdrową czekoladą i truskawkami

Idealna propozycja dla osób nie wyobrażających sobie kawy bez deseru! Pyszny i zdrowy deser nie tylko pięknie wygląda ale i doskonale smakuje 🙂 bez cukru! bez nabiału! przepis na 4 desery warstwa jaglana: 120g kaszy jaglanej (suchej) 500ml mleka roślinego (u mnie migdałowe) 2-4 łyżki […]



10 thoughts on “NUTELLA z awokado”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *