krążki CUKINII w parmezanowo-sezamowej panierce

krążki CUKINII w parmezanowo-sezamowej panierce

moja ulubiona forma cukiniowej przekąski.

1 średnia cukinia (ok 20cm)

1 jajko
sól/pieprz/zioła prowansalskie

5 łyżek bułki tartej
2 łyżki parmezanu
2 łyżki sezamu

olej do smażenia

Cukinię myjemy i kroimy w plastry o szerokości ok 0,5cm. Jajko doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. W miseczce łączymy ze sobą bułkę tartą, parmezan i sezam. Na patelni rozgrzewamy olej. Krążki cukinii zanużamy w jajku, następnie obtaczamy w panierce i smażymy na złoty kolor. Podajemy od razu. Dobrze smakują również jako zimna przystawka.

Wydrukuj


Podobne wpisy

maślane ciasteczka z ziarnami

maślane ciasteczka z ziarnami

Pysze, delikatne, chrupiące, pełne cennych witamin i minerałów przez co dodają energii i zdecydowanie poprawiają humor! Polecam do popołudniowej kawki, czy jako drugie śniadanie zabrane do pracy. przepis na 50 ciasteczek 230g ciepłego masła 120g cukru pudru 1 jajko 1 laska wanilii 3 szklanki mąki […]

Czerwone, Zielone i Złote PLACKI BEZGLUTENOWE !!! wspaniała wiadomość !!!

Czerwone, Zielone i Złote PLACKI BEZGLUTENOWE !!! wspaniała wiadomość !!!

PLACKI BEZGLUTENOWE: CZERWONE – burak z pasternakiem, ZIELONE – ze szpinakiem, ZŁOTE – z cukinią od Pięć Przemian właśnie zaczynają pojawiać się na rynku jestem DUMNA, ponieważ są „owocem” współpracy Słodki Zapach Malin z Pięć Przemian!  AUTORSKIE przepisy z bardzo prostym składem (receptury placków) zostały […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *