SAŁATKA z kurczakiem, białymi szparagami i kiełkami słonecznika

SAŁATKA z kurczakiem, białymi szparagami i kiełkami słonecznika

Pyszna i bardzo treściwa sałatka, idealna na obiad!
proporcje dla 2 osób
1 mix sałat
1 opakowanie kiełków słonecznika
10 białych szparagów
parmezan
1 pojedyncza pierś z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól/ pieprz/ papryka słodka/oregano
150g jogurtu naturalnego – u mnie jogurt domowy
1/2 pęczka koperku

Kurczaka kroimy na kawałki, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Smażymy na patelni na złoty kolor. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok 5 minut. Po ugotowaniu przecinamy je na pół. Mix sałat przekładamy do miski, jogurt, pokrojony drobno koperek i szczyptę soli – dokładnie ze sobą mieszamy. Układamy na talerzu: mix sałat z jogurtem -> szparagi -> kiełki słonecznika -> kurczak -> parmezan. Pycha!

Więcej informacji na temat zakwasek możecie przeczytać na stronie: www.zakwaski.pl  oraz http://www.jogurt-domowy.pl/a zakwaski do samodzielnego przygotowania jogurtumożna kupić tutaj -> http://sklep.jogurt-domowy.pl/

Wydrukuj

Podobne wpisy

RISOTTO z leśnymi grzybami i kurczakiem na parze

RISOTTO z leśnymi grzybami i kurczakiem na parze

Końcówka lata i początek jesieni to idealny czas na zbiory grzybów. Oprócz marynowania, suszenia i mrożenia, każdy z nas (lubiących grzyby leśne) chciałby nacieszyć się ich smakiem i aromatem tuż po przyjściu z lasu 🙂 dlatego dziś, zapraszam Was na super szybkie, pyszne i idealnie […]

Zupa krem z dyni z czerwonym kurczakiem i migdałami

Zupa krem z dyni z czerwonym kurczakiem i migdałami

Mamy piękną złotą jesień! Kolory na straganach cieszą nasze oczy, a piękne i pękate dynie zachęcają do zakupu 🙂 więc i ja dałam się namówić! Przyniosłam ją do domu i część wylądowała w zamrażarce, część została upieczona i przerobiona na pure a z części powstała […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *