warzywny pilaw z dzikim łososiem i sałatą

warzywny pilaw z dzikim łososiem i sałatą

Pilaw to tradycyjna potrawa wschodnia, której bazą jest ryż lub kasza bulgur ? Ja dziś przygotowałam swoją wersję tej potrawy z wykorzystaniem ryżu basmati. Lekko ostry o wyraźnym smaku curry – dla mnie ideał! Doskonały jako samodzielne danie lub jako dodatek ?

porcja obiadowa dla 2 osób
1/2 lub 1/3 porcji (w zależności od apetytu) pilawu warzywnego
300g dzikiego łososia
sól/pieprz czarny/chilli/ulubiona przyprawa do ryb
mix sałat
Monii glaze na bazie octu balsamicznego
1/2 cytryny
Łososia myjemy, układamy a papierze o pieczenia, przyprawiamy solą, pieprzem, chilli i przyprawą do ryb, pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut – funkcja grzania grill. Pilaw przygotowujemy wg tego przepisu.  Podajemy z mixem sałat podanym z monini glaze na bazie octu balsamicznego. Pycha!

Wydrukuj

Podobne wpisy

warzywny pilaw

warzywny pilaw

Pilaw to tradycyjna potrawa wschodnia, której bazą jest ryż lub kasza bulgur 🙂 Ja dziś przygotowałam swoją wersję tej potrawy z wykorzystaniem ryżu basmati. Lekko ostry o wyraźnym smaku curry – dla mnie ideał! Doskonały jako samodzielne danie lub jako dodatek 🙂 przepis na 4 […]

SAŁATKA z kurczakiem, białymi szparagami i kiełkami słonecznika

SAŁATKA z kurczakiem, białymi szparagami i kiełkami słonecznika

Pyszna i bardzo treściwa sałatka, idealna na obiad! proporcje dla 2 osób 1 mix sałat 1 opakowanie kiełków słonecznika 10 białych szparagów parmezan 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek sól/ pieprz/ papryka słodka/oregano 150g jogurtu naturalnego – u mnie jogurt domowy […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *