roladki z wędzonego łososia z koperkiem i serem gorgonzola

roladki z wędzonego łososia z koperkiem i serem gorgonzola

Fenomenalnie lekkie i pyszne roladki, idealnie sprawdzą się jako przystawka przed daniem głównym ? wspaniale dopełnią każdą karnawałową imprezę! nie może ich zabraknąć podczas domówki, imienin czy spotkania przyjaciół. Są niezawodne i niezastąpione!

porcja na przygotowanie 6-8 sztuk (w zależności ile jest płatów łososia z opakowaniu)
200g wędzonego łososia
100g sera gorgonzola lub innego ulubionego
1 pęczek koperku
sok z cytryny
+
bagietka
masło do posmarowania bagietki

Pokrojoną i posmarowaną masłem bagietkę wstawiamy do zapieczenia do piekarnika. Ser kroimy w paseczki. Na desce układamy plasterek łososia, na środku układamy ser, koperek i dokładnie zwijamy. Gotowe roladki układamy na grzankach, skrapiamy sokiem z cytryny. PYCHA!

Wydrukuj


Podobne wpisy

gołąbki z młodej kapusty z pulpecikami w sosie koperkowym

gołąbki z młodej kapusty z pulpecikami w sosie koperkowym

Wiosna i słońce rozpanoszyły się na straganach na dobre! Ostatnio będąc na zakupach zobaczyłam piękną młodą kapustę! i już wiedziałam, że będą z niej gołąbki. Zapraszam zatem na obiad!   farsz – na ok 16 gołąbków 5 dużych ziemniaków (starych) ½ szklanki ryżu ½ szklanki […]

tarta z kozim serem i kolorową cebulą

tarta z kozim serem i kolorową cebulą

Zdjęcie tej tarty zobaczyłam w autobusie jadąc do pracy. Pani na siedzeniu obok czytała gazetę i w pewnym momencie moim oczom mignęła właśnie ona! Niestety nie wiem jaka była to gazeta, jak również nie byłam w stanie potem namierzyć przepisu. Wiedziałam jedno, ze było tam […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *