domowe burgery

domowe burgery

pyszna bułka, delikatne mięso i mnóstwo warzyw! dla mnie ideał!

proporcje na 3 burgery:
3 bułki
450g mięsa (u mnie szynka wieprzowa w kawałku)
2 pomidory
1/2 główki karbowanej sałaty
keczup/ majonez/ musztarda
odrobina mozzarelli do posypania bułek

Mięso mielimy (na burgery ZAWSZE kupuję mięso w kawałku i sama mielę) u mnie rozdrabniacz. Doprawiamy ulubionymi przyprawami (u mnie: sól himalajska, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, słodka czerwona papryka), formujemy burgery i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Bułki rozcinamy, posypujemy serem mozzarella
i zapiekamy pod grillem ok. 5 minut. Gdy bułki i mięso będą gotowe, składamy burgery.

Wydrukuj


Podobne wpisy

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

Iście letnie burgery! Doskonały obiad w sezonie szparagowym. Wygląda doskonale, a smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda! przepis na 4 burgery: 4 ulubione bułki (u mnie żytnie z dynią) odrobina masła do posmarowania bułek 500g mięsa antrykotu wołowego 4 łyżki oliwy z oliwek sól/ pieprz 1 […]

ZUPA kalafiorowa

ZUPA kalafiorowa

Jesień w pełni, więc czas na zupy! Im robi się zimniej, tym częściej mam na nie ochotę 😉 dziś na tapecie KALAFIOROWA. przepis na 4 porcje: 2 litry wody 1 duże skrzydło z indyka 1 seler (średni) 1 por 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *