ORKISZOWE naleśniki z prażonymi jabłkami w towarzystwie Zdrowego Oleju z Pestek Dyni od GreenSpoon

ORKISZOWE naleśniki z prażonymi jabłkami w towarzystwie Zdrowego Oleju z Pestek Dyni od GreenSpoon

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem.

Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i lifestylowych oraz pasjonatów zdrowego odżywiania (źródło)

____________________________________________________________________

zapraszam Was dziś na pyszne i zdrowe naleśniki orkiszowe 🙂 idealne na śniadanie bądź podwieczorek.

bez mleka! bez białej mąki! bez cukru!

przepis na 7-8 sztuk:

naleśniki:
200g mąki orkiszowej typ 2000 drobno mielonej (5 pełnych łyżek)
ok. 400ml mleka kokosowego (z kartonu)
1 jajko
szczypta soli
szczypta ksylitolu
1 łyżeczka rozpuszczonego masła klarowanego

+ olej kokosowy do smażenia

farsz:
2 duże jabłka
3-4 łyżki wody
1/2 łyżeczki cynamonu

+ Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon

naleśniki:
do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, sól i ksylitol. Stopniowo dolewamy mleko stale mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło klarowane. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego.

farsz:
jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Do rondelka wlewany wodę, dodajemy jabłka i cynamon. Dusimy przez ok 7-10 minut.

Naleśniki faszerujemy jabłkami i podajemy polane odrobiną Zdrowego Oleju z Pestek Dyni.

przepis powstał przy współpracy z marką Green Spoon food & lifestyle

 

Wydrukuj

Podobne wpisy

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem. Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i […]

WIŚNIOWIEC z budyniowym kremem

WIŚNIOWIEC z budyniowym kremem

wiśniowiec, to kolejne moje wspomnienie z dzieciństwa. Wyobraźcie sobie dziewczynkę, która biega od stolnicy do piekarnika i z powrotem, podjadając w między czasie potrzebne do ciasta wiśnie i stale pytając, długo jeszcze? 🙂 tak, to ja! Ciasto jest pracochłonne, faktycznie robi się je długo, gdyż […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *