JAJECZNA pasta kanapkowa

JAJECZNA pasta kanapkowa

Uwielbiamy jajka! Często goszczą na naszym stole pod różną postacią. Dziś Zapraszam Was na pyszną i zdrową pastę jajeczną! Wystarczy kilka chwil by cieszyć się jej smakiem 🙂

4 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól/ pieprz
1 pęczek szczypiorku

+ ulubione dodatki

u mnie: bagietka orkiszowa
pomidor
kiełki lucerny

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy je do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i jogurt. Dokładnie mieszamy. Podajemy w ulubionej konfiguracji 🙂 u nas orkiszowa bagietka, pomidory i kiełki lucerny. Pycha!

Wydrukuj


Podobne wpisy

JAJKA faszerowane pastą z chrzanu, cytryny i awokado

JAJKA faszerowane pastą z chrzanu, cytryny i awokado

JAJKO – najważniejszy symbol i element Świąt Wielkanocnych. Zawsze w tym czasie gości na naszych stołach pod różną postacią: faszerowane, w sosie, z chrzanem, w sałatkach, w pasztetach, w pieczeniach, w żurku i wielu wielu innych formach. Dziś zapraszam Was na JAJKA faszerowane PASTĄ z […]

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem. Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *