tradycyjne ZAPIEKANKI z Serem Korycińskim Swojskim

tradycyjne ZAPIEKANKI z Serem Korycińskim Swojskim

Pamiętam zapiekanki z dzieciństwa! Punkt obowiązkowy każdej podróży PKS lub PKP – na dworcach były najlepsze! Dobra bułka i ten aromat pieczarek! Dziś przedstawiam Wam dokładnie mój smak z dzieciństwa, lecz z nowoczesnym dodatkiem Sera Korycińskiego Swojskiego Agnieszka i Marcin Bielec. Do swoich zapiekanek użyłam Sera Korycińskiego Swojskiego z kolorowym pieprzem. Dodatek ten sprawia, że zapiekanki są idealnie doprawione (bez dodatkowego użycia soli i pieprzu) i smakują świetnie!

przepis na 4 duże zapiekanki
1 duża bagietka
masło
6 średnich pieczarek
ok. 200g sera korycińskiego swojskiego z kolorowym pieprzem
keczup

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, funkcja grzania grill. Bagietkę dzielimy na 4 równe części i smarujemy masłem. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, rozkładamy je równo na kawałkach bagietki. Ser koryciński swojski z kolorowym pieprzem ścieramy na tarce i posypujemy zapiekanki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15-18 minut aż nabiorą złotego koloru. Podajemy polane keczupem. Pycha!

Więcej informacji na temat Serów Korycińskich Swojskich znajdziecie tutaj -> http://www.serykorycinskie.com.pl/

Wydrukuj


Podobne wpisy

wołowina w musztardzie a`la Wiola

wołowina w musztardzie a`la Wiola

400g łopatki wołowej 4 łyżeczki musztardy rosyjskiej tymianek pieprz 1 kostka bulion wołowy 300 ml gorącej wody 50 ml czerwonego wytrawnego wina 5 dużych pieczarek Wołowinę kroimy w plastry. Każdy kawałek doprawiamy pieprzem, tymiankiem i musztardą, wkładamy do naczynia żaroodpornego. W gorącej wodzie rozrabiamy bulion […]

quiche z ŁOSOSIEM, SZPARAGAMI i Serem Korycińskim Swojskim

quiche z ŁOSOSIEM, SZPARAGAMI i Serem Korycińskim Swojskim

Bardzo szybki i prosty obiad 🙂 Idealna również na imprezę. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. przepis na formę o średnicy 24cm CIASTO: 200g mąki 100g masła 1 żółtko 2 łyżki jogurtu naturalnego duża szczypta soli 1/2 łyżeczki majeranku NADZIENIE: 250g surowego łososia 10 zielonych […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *