zielone omlety z CzekoWiśnią

zielone omlety z CzekoWiśnią

Pyszne i delikatne omlety z fenomenalną konfiturą Wiśniowo-Czekoladową.

przepis na ok. 8-10 małych omletów

2 jajka
2 łyżki twarożku (sernikowy lub bieluch)
2 łyżki rozmrożonego, rozdrobnionego szpinaku
3-4 czubate łyżki mąki pszennej
szczypta soli
1/2 łyżeczki sody*
olej do smażenia
konfitura wiśniowo-czekoladowa CzekoWiśnia

Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, przy pomocy rózgi dokładnie je mieszamy. Dodajmy twarożek, szpinak i łączymy całość na jednolitą masę. Gdy zawartość naszej miski jest gotowa, dodajemy mąkę z sodą i mieszając energicznie doprowadzamy nasz omlet do odpowiedniej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy łyżką małe omlety zostawiając sporę odstępy między nimi – ponieważ trochę nam urosną. Patelnię przykrywamy pokrywką i na małej mocy grzania smażymy. Gdy nasze omlety nabierają złotego koloru, odwracamy je energicznym ruchem przy pomocy drewnianej łopatki. Podajemy z Konfiturą wiśniowo-czekoladową. Pycha!

Wydrukuj


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *