pasta z zielonej soczewicy z Wielkopolskim Olejem Rydzowym

pasta z zielonej soczewicy z Wielkopolskim Olejem Rydzowym

Tłoczony na zimno „Wielkopolski Olej Rydzowy” charakteryzuje korzenny smak z wyraźną nutą cebuli i gorczycy, czysty, swoisty aromat i ruda barwa. Olej zawiera ca 90% kwasów nienasyconych, w tym do 54% omega 3 i omega 6, w stosunku 2:1. Obecność naturalnych antyoksydantów gwarantuje długi okres przechowywania. Źródło

Pasta Z ZIELONEJ SOCZEWICY o bardzo ciekawym smaku! Bogata w białko, kwasy omega3 i omega6. Zdrowa, bezglutenowa i pyszna!

Przepis na słoik o pojemności ok. 350ml

1 puszka zielonej soczewicy – u mnie Bonduelle
3 łyżki Wielkopolskiego Oleju Rydzowego
2 łyżki suszonej żurawiny
1 łyżeczka suszonej pietruszki
Zioła włoskie – mieszanka przypraw kotanyi

Żurawinę i olej rydzowy przekładamy do blendera i miksujemy na gładko. Dodajemy odsączoną zieloną soczewicę z puszki, czosnek niedźwiedzi i zioła włoskie. Blendujemy na gładką pastę. Jeśli potrzeba, doprawiamy jeszcze do smaku ziołami włoskimi. Gotową pastę przekładamy do słoika, zakręcamy i odstawiamy do lodówki minimum na noc – tak aby wszystkie smaki się ze sobą dobrze połączyły. Przechowujemy w lodówce do 5dni.

PRZEPISY NA PASTY z olejami SEMCO zajdziesz tutaj ? PASTA Z CZERWONEJ FASOLI z Wielkopolskim Olejem Lnianym i PASTA Z BIAŁEJ FASOLI z Olejem Konopnym

Wydrukuj


Podobne wpisy

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem. Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i […]

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

Nie mogę nacieszyć się wiosną! Rzodkiewka, sałata, kapusta, szparagi, truskawki, rabarbar! Stragany uginają się od nowalijek, a ja po każdych zakupach czuję niedosyt, że mogłam jeszcze kupić to czy tamto 😀 Dziś zapraszam Was na fenomenalne glazurowane nowalijki! Idealnie wkomponują się w grillowy nastrój jak […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *