pasta z czerwonej fasoli z Wielkopolskim Olejem Lnianym

pasta z czerwonej fasoli z Wielkopolskim Olejem Lnianym

Z wyselekcjonowanego z wielką starannością brązowego siemienia lnu spożywczego, uprawianego na żyznych ziemiach Wielkopolski w promieniu 40 km od naszego zakładu, według starej metody tłoczenia na zimno, przygotowaliśmy Olej Lniany Wielkopolski o znakomitym smaku i zapachu. Źródło

Olej lniany UWIELBIAM! nie istnieją dla mnie Święta Bożego Narodzenia bez niego! dodaje go często do zup, sałatek czy zwyczajnie do maczania chleba 🙂 dziś specjalnie dla Was PASTA Z CZERWONEJ FASOLI, lekko ostra, wyrazista. Idealna do chleba i krakersów. Zdrowa, bezglutenowa i pyszna!

przepis na słoik ok 350ml

1 puszka czerwonej fasoli – u mnie Bonduelle
2 ząbki czosnku
3 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego
2 czubate łyżki mielonych orzechów włoskich*
Sól, pieprz

Obrany czosnek, olej lniany i mielone orzechy przedkładamy do blendera. Mielimy na gładką pastę. Gdy składniki się ze sobą połączą, dodajemy czerwoną fasolę, sól i pieprz. Blendujemy wszystko na gładką pastę. Jeśli potrzeba, doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę przekładamy do słoika, zakręcamy i odstawiamy do lodówki minimum na noc – tak aby wszystkie smaki się ze sobą dobrze połączyły. Przechowujemy w lodówce do 5dni.

*Obrane orzechy włoskie mielę i mielone przechowuje w szczelnie zamkniętym słoiku – dzięki temu mogę z nich korzystać zawsze, kiedy tego potrzebuje 🙂

PRZEPISY NA PASTY z olejami SEMCO zajdziesz tutaj ? PASTA Z BIAŁEJ FASOLI z Olejem Konopnym  i PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY z Wielkopolskim Olejem Rydzowym

Wydrukuj


Podobne wpisy

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem. Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i […]

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

Nie mogę nacieszyć się wiosną! Rzodkiewka, sałata, kapusta, szparagi, truskawki, rabarbar! Stragany uginają się od nowalijek, a ja po każdych zakupach czuję niedosyt, że mogłam jeszcze kupić to czy tamto 😀 Dziś zapraszam Was na fenomenalne glazurowane nowalijki! Idealnie wkomponują się w grillowy nastrój jak […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *