pasta z białej fasoli z Olejem Konopnym

pasta z białej fasoli z Olejem Konopnym

Tłoczony na zimno, nierafinowany z najwyższej jakości polskich nasion konopi siewnej (Cannabis sativa) dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne. Wyróżnia go wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych 80g w 100ml. Olej konopny stosowany zewnętrznie posiada wyśmienite właściwości gojące i nawilżające, znajduje zastosowanie w szamponach, mydłach, odżywkach, żelach do kąpieli, balsamach, szminkach i wielu innych produktach. Źródło

Olej o pięknej zielonej barwie i słonecznikowym posmaku, idealny do past, sałatek, makaronów i wielu innych inspiracji kulinarnych 🙂

Fenomenalna pasta Z BIAŁEJ FASOLI do pieczywa i krakersów! Zdrowa i bezglutenowa. Bogata w białko.

przepis na słoik ok. 350ml

1 puszka białej fasoli u mnie Bonduelle
3 łyżki oleju konopnego
3 łyżki ziaren słonecznika
Sól
Duża szczypta czosnku niedźwiedziego
Płatki chilli
3-5 łyżek zimnej wody

Słonecznik prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Zimny słonecznik przekładamy do blendera, dodajemy olej konopny i blendujemy. Gdy nasiona dobrze połączą się z olejem, dodajemy fasolę z puszki – bez wody, sól, czosnek niedźwiedzi i płatki chilli. Blendujemy. Pasta będzie gęsta! jeśli uznasz, że jest zbyt gęsta lub blender nie radzi sobie z jej zmieleniem – dodaj wodę. Gotową pastę przekładamy do słoika, zakręcamy i odstawiamy do lodówki minimum na noc – tak aby wszystkie smaki się ze sobą dobrze połączyły. Przechowujemy w lodówce do 5dni.

PRZEPISY NA PASTY z olejami SEMCO zajdziesz tutaj 🙂 PASTA Z CZERWONEJ FASOLI z Wielkopolskim Olejem Lnianym i PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY z Wielkopolskim Olejem Rydzowym

Wydrukuj


Podobne wpisy

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

danie TATARSKIE ze Zdrowym Olejem z Pestek Dyni GreenSpoon i czerwoną czubrycą

Zdrowy Olej z Pestek Dyni Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany i niefiltrowany, to dzieło mistrzów tradycyjnej olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz olej z pestek dyni tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem. Olej Green Spoon otrzymuje najwyższe oceny Szefów Kuchni najlepszych restauracji, blogerów kulinarnych i […]

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

glazurowane rzodkiewki i szparagi z dressingiem na bazie Zdrowego Oleju Konopnego od GreenSpoon

Nie mogę nacieszyć się wiosną! Rzodkiewka, sałata, kapusta, szparagi, truskawki, rabarbar! Stragany uginają się od nowalijek, a ja po każdych zakupach czuję niedosyt, że mogłam jeszcze kupić to czy tamto 😀 Dziś zapraszam Was na fenomenalne glazurowane nowalijki! Idealnie wkomponują się w grillowy nastrój jak […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *