domowe burgery

domowe burgery

pyszna bułka, delikatne mięso i mnóstwo warzyw! dla mnie ideał!

proporcje na 3 burgery:
3 bułki
450g mięsa (u mnie szynka wieprzowa w kawałku)
2 pomidory
1/2 główki karbowanej sałaty
keczup/ majonez/ musztarda
odrobina mozzarelli do posypania bułek

Mięso mielimy (na burgery ZAWSZE kupuję mięso w kawałku i sama mielę) u mnie rozdrabniacz. Doprawiamy ulubionymi przyprawami (u mnie: sól himalajska, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, słodka czerwona papryka), formujemy burgery i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Bułki rozcinamy, posypujemy serem mozzarella
i zapiekamy pod grillem ok. 5 minut. Gdy bułki i mięso będą gotowe, składamy burgery.

Wydrukuj


Podobne wpisy

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

Iście letnie burgery! Doskonały obiad w sezonie szparagowym. Wygląda doskonale, a smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda! przepis na 4 burgery: 4 ulubione bułki (u mnie żytnie z dynią) odrobina masła do posmarowania bułek 500g mięsa antrykotu wołowego 4 łyżki oliwy z oliwek sól/ pieprz 1 […]

pulpeciki z indyka w sosie pomidorowo-porowym z kaszą jęczmienną wiejską

pulpeciki z indyka w sosie pomidorowo-porowym z kaszą jęczmienną wiejską

Pyszny, zdrowy i lekki obiad 🙂 Idealny do zabrania w luch box do pracy 🙂 przepis dla 2 osób 100g kaszy jęczmiennej wiejskiej (ok. 1/2 szklanki) 200ml wody duża szczypta soli 1 łyżeczka masła Kaszę wsypujemy do sitka i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Przekładamy ją […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *