21-23/10/2016 Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej w Nadarzynie pod Warszawą

21-23/10/2016 Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej w Nadarzynie pod Warszawą

W sobotę 22/10/2016 wraz ze Studiem Kulinarnym Małe Przyjemności i Weroniką Madejską byłam obecna na 3 edycji Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej w Nadarzynie pod Warszawą.

Podczas Targów prowadziliśmy warsztaty „Czy papier można zjeść” zwracając szczególną uwagę naszych Małych Uczestników na specjalny dobór składników, alergeny które w nich występują oraz kompozycję warzyw i owoców, która daje nam najwięcej witamin! Do naszych sajgonek używaliśmy:
– papier ryżowy okrągły
– makaron ryżowy
– marchewka, zielony ogórek,
– roszponka, rukola, świeży szpinak, kiełki rzodkiewki, kiełku brokuła
– jabłka
– bakalie: suszona żurawina, rodzynki, pestki dyni, orzechy włoskie

Było zdrowo, smacznie i wesoło!

14787503_843188985817285_1583892079_o

14786876_843188975817286_1024573027_o

 

14807877_843188972483953_2082666462_o

 

Wydrukuj


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *