Zdrowa czekolada

Zdrowa czekolada

Przepis pochodzi z warsztatów dla dzieci, które odbyły się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności 🙂 Twórczynią przepisu jest Agnieszka, dietetyk współpracująca ze studiem. Proporcję trochę zmodyfikowałam 🙂
200g daktyli
3 łyżki mleka
6 łyżeczek dobrego ciemnego kakao (u mnie WAWEL)
Daktyle pozbawiamy pestek, zalewamy ciepłą wodą i pozostawiamy na noc. Następnego dnia odlewany wodę z daktyli i wkładamy je do naczynia. Dodajemy mleko i kakao. Blendujemy na gładką masę. Najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami i naleśnikami 🙂

Wydrukuj


Podobne wpisy

czekoladowe mini torciki z whisky Jack Daniel`s Tennessee Fire

czekoladowe mini torciki z whisky Jack Daniel`s Tennessee Fire

Karnawał dobiega końca. Podczas minionego weekendu testowaliśmy ze znajomymi Whishy Jack Daniel`s Tennessee Fire, której zostałam ambasadorem dzięki  Streetcom. Z okazji tego spotkania przygotowałam deser, którego głównym składnikiem była właśnie whisky. Torcik ten okazał się hitem wieczoru! dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przepisem 🙂 […]

dwukolorowy jagielnik na zimno z truskawkami i galaretką

dwukolorowy jagielnik na zimno z truskawkami i galaretką

Odkąd odstawiłam nabiał, zaczęłam eksperymentować z deserami z kaszą jaglanej, gdyż do złudzenia jest ona w stanie zastąpić twaróg 🙂 Moje eksperymenty już trwają chwilę, przetestowało je dziesiątki osób i śmiało mogę podzielić się z Wami przepisem, który na pewno wyjdzie i będzie pyszny 🙂 […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *