Sałatka do dań z grilla

Sałatka do dań z grilla

Oryginalne połączenie smaków, świetnie komponuje się z daniami z grilla takimi jak: kiełbaski, karkówka czy szaszłyki. Porcja na 4 osoby:

1 opakowanie mix-u sałat
kiełki rzodkiewki
1 garść suszonej żurawiny
1 garść ziarenek słonecznika
1 średni granat
200g koziego sera sałatkowego
Żurawinę zalać wrzątkiem na około 30 minut przed wykonaniem sałatki. Ziarenka słonecznika przypiec na suchej patelni do zbrązowienia, ser pokroić w kosteczkę, owoc granatu obrać. Wkładamy do salaterki warstwowo: sałatę, kiełki, żurawinę, granat, słonecznik, ser + sałatę, kiełki, żurawinę, granat, słonecznik, ser. Podajemy z pieczywem/grzankami i sosem czosnkowo-koperkowym (jogurt naturalny+1ząbek czosnku+1 łyżka pokrojonego koperku+sól).

Wydrukuj


Podobne wpisy

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

BURGERY wołowe z camembertem, szparagami i żurawiną

Iście letnie burgery! Doskonały obiad w sezonie szparagowym. Wygląda doskonale, a smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda! przepis na 4 burgery: 4 ulubione bułki (u mnie żytnie z dynią) odrobina masła do posmarowania bułek 500g mięsa antrykotu wołowego 4 łyżki oliwy z oliwek sól/ pieprz 1 […]

świąteczny CZEKOLADOWO-PIERNIKOWO łamaniec z orzechami, popcornem i bakaliami

świąteczny CZEKOLADOWO-PIERNIKOWO łamaniec z orzechami, popcornem i bakaliami

Uwielbiam obdarowywać bliskich swoimi smakołykami. Ba! uważam że to jedne z najbardziej trafionych prezentów, ponieważ dawane są prosto z serca, z wielkim staraniem, z ogromną dbałością o detale i estetykę. Zainspirowana przepisem na RockyRoad zawartym w niesamowitej książce Jamie Olivier „Świąteczne przepisy”, którą dostałam od Wyjątkowej […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *