Zupa PAPRYKOWA a`la Wiola

Zupa PAPRYKOWA a`la Wiola

mój zdecydowany FAWORYT wśród zup 🙂 przepis na 2 duże lub 3 mniejsze porcje.

3 duże czerwone papryki
1 duża cebula
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 litra bulionu warzywnego
sól/ pieprz/ papryka słodka/ papryka chilli
3 łyżki oleju

dodatkowo:
kiełki rzodkiewki

Do garnka wlewamy olej, cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do oleju – szklimy. Paprykę myjemy i pozbawiamy ją gniazd nasiennych, kroimy w grubą kostkę wrzucamy do garnka – delikatnie podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki oraz bulion, sól, pieprz i gotujemy aż papryka będzie miękka. Całość blendujemy na gładki krem, doprawiamy słodką papryką i papryką chilli. Podajemy z kiełkami rzodkiewki.
Pycha!

img_5895

Wydrukuj


Podobne wpisy

rolowane sznycle z indyka podane z sałatką w towarzystwie Zdrowego Oleju z Czarnuszki tłoczonego na zimno GreenSpoon

rolowane sznycle z indyka podane z sałatką w towarzystwie Zdrowego Oleju z Czarnuszki tłoczonego na zimno GreenSpoon

Indyk jest kolejną rzeczą (zaraz po kaszy jaglanej) z którą się stopniowo zaprzyjaźniam 🙂 w ostatnim czasie przygotowuję go na milion sposobów! w formie zapiekanej rolady, mięsa na kanapkę czy uroczych roladek podawanych z sałatką 🙂 Zapraszam Was dziś na danie HIT! rolowane sznycle będą […]

WYTRAWNE mini BABECZKI z pastą tuńczykowo-fasolową z papryką i kaparami

WYTRAWNE mini BABECZKI z pastą tuńczykowo-fasolową z papryką i kaparami

Pyszna i bardzo efektowna przekąska, która będzie idealnym dopełnieniem karnawałowej domówki, sylwestra, urodzin oraz innych imprez z udziałem finger foods 🙂 przepis na 24 babeczeki 24 gotowych wytrawnych korpusów do babeczek lub ciasto: 240g mąki 120g masła 25g smalcu 2 jajka szczypta proszku do pieczenia […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *