MAKARON ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem

MAKARON ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem

– przepis mój 🙂  porcja na obiad dla 2 osób:
5 gniazdek tagiatelle – gotujemy al`dente
8 kostek szpinaku (brykiet)
2 łyżki śmietany 18%
1 duży ząbek czosnku
1 garść ziarenek słonecznika
1 łyżeczka masła
sól/ pieprz

Szpinak rozmrażamy, smażymy na patelni dodając masło. Gdy masło się roztopi, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, zdejmujemy z ognia. Słonecznik prażymy na suchej patelni na rumiano. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy posypane słonecznikiem.

PYCHA!

Wydrukuj


Podobne wpisy

KLEKSIKI drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem, bazylią i parmezanem

KLEKSIKI drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem, bazylią i parmezanem

~przepis mój~ 1 pierś z kurczaka 1 łyżka musztardy rosyjskiej 3-5 łyżek otrębów pszennych sól/ pieprz 1 puszka pomidorów krojonych 2 liście laurowe olej stary parmezan makaron (na 2 osoby około 250g) 1 ząbek czosnku Filet z kurczaka mielimy (u mnie blender) dodajemy do niego: […]

Czerwone, Zielone i Złote PLACKI BEZGLUTENOWE !!! wspaniała wiadomość !!!

Czerwone, Zielone i Złote PLACKI BEZGLUTENOWE !!! wspaniała wiadomość !!!

PLACKI BEZGLUTENOWE: CZERWONE – burak z pasternakiem, ZIELONE – ze szpinakiem, ZŁOTE – z cukinią od Pięć Przemian właśnie zaczynają pojawiać się na rynku jestem DUMNA, ponieważ są „owocem” współpracy Słodki Zapach Malin z Pięć Przemian!  AUTORSKIE przepisy z bardzo prostym składem (receptury placków) zostały […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *